Rabu, 27 Jun 2012

boleh la...........

Salam, dah lme aku x update blog aku ni...........dah berabuk dah ni......hehehe.......xP
dlm jangka masa aku x update blog ni...........pelbagai cerita yg aku alami..........x tau la nk share ke kt korg atau x...........


sekarang ni dh mid year..........exam mid year pun dah dibuat.......(MUET apatah lgi...)......
so far okay la result aku ni...........CGPA 2.67.......ade la peningkatan dri exam last year dan march test.......dua2 exam dpt 2.00 je..........


x tau la aku ni bleh x wat ntuk STPM november ni...........tinggal 4-5 bulan je lagi..........dgn gred 2.67 tu kena la usaha lgi sampai lpas target 3.25 trial nnti........(jangkaan je tau)


ntah la..........semenjak 2 menjak ni aku rase cam tensen je..........ye la jadi librian dgn ketua kelas mmg ade tensenye.......study dgn melayan karenah dak2 kelas yg x tau bile nk matured tu...........kadang2 cikgu ade tanye kt aku........"zul,kamu boleh tahan lgi ke dgn karenah kawan2 kamu ni???" boleh kurang camtu la soalanye.........tp bile pikirkan balik aku x perlu risau psal diorg coz diorg dh besar panjang dah boleh jadi bapak budak dah............hehehe.......XD.kalo setakat diorg menganjing aku tu perkara biase la...........

boleh diorg ckp aku ni mcm detective conan??!! choiii la!!!




Ahad, 4 Mac 2012

Bercinta???

perlu ke aku bercinta time2 camni????ketika aku tgh study,pikirkan camne nk dpt pointer 3.67 keatas yg skrg ni pun bukan main lgi susah nk dpt...........haish..........wat pening kpale adela camni.................


tp sejujurnye, skrg ni aq mmg suke (suke je........cinta x) kt sorg bdak pompuan ni........dier mmg memenuhi taste aq tp kalo aq nk bercinta dgn dier.......itu amat mustahil buat skrg ni............


di waktu ramai kwn2 aq yg sedang hangat bercinta dgn pasangan masing2,aq terpikir,ape best sangat bercauple ni???


maybe aq bleh senaraikan beberape kelebihan bercouple ni 
> ade org yg beri semangat ntuk belajar kt kite (ade ke???)
> ade org amik berat kt kite (kwn2 aq semua amik berat kt aku)
> ade org yg boleh temankan kite time kite tgh keseorngan.
. ade banyak lagi la tp malas plak nk tulis....hehehe....... :-3


kali ni plak keburukan couple plak
> gejala maksiat akan berleluase.
> buat pening kpale je la couple2 ni......
> buat habis kredit henpon je kalo tipon tiap2 hari
> kalo amik berat sangat plak nnti bf/gf kate kite busy body lak.......
dan banyak lagi la...........


so, conclusion yg aku leh buat adelah
> aq x sedia ntuk bercouple time2 camni
> bercouple ni bagi bnyk masalah kt kite
> alang2 bercinta baik tunang ngan nikah terus je.....habis citer....... 
> kalo korg nk aq bercouple sangat, korg tunggu 8 tahun lagi? lpas aku habis degree   
   nanti..........hehehe.....:-3