Ahad, 15 Mei 2011

WELCOME TO FORM 6 BRO!!!

hahaha.....ape khabar semua???




huhuhu sekarang ni aku dah masuk form 6.mesti korg tertanye2 kan knape aku pilih f6 ni kan???best sngat ke f6 ni???


nk kate beast ke tidak f6 ni x de la best sangat tp aq baru je seminggu lapor diri masuk f6 ni.........


tp aku dpt pengalaman belajar di zaman pra-universiti ni.......


kini aku nk citerkan cerita aku mase hari pertame aq pergi SMK PUTRAJAYA PRESINT 8(1)...


aku bngun dalam pukul 5.30 pagi....lpas mandi and solat subuh breakfast pastu siap2 lalu terus turun tingkat
satu naik kereta ayah terus ke presint 8.sampai sane,aq tgk aku sorang je yg pakai seluar hitam(form 6 mmg pakai sluar warne hitam).aq tgu dlam beberape minit camtu dah rsae boring aku call kwn aku tnye dier kt mane..........dier kate dier kt skolah lame nk amik sijil koko.....lpas tu kawan abg aku yg blajar form 6 gak a.k.a. upper 6 tegur aku.lpas tu dlam 1 jam kemudian ade sorang cikgu panggil aku suruh aku naik atas 
pegi daftar.lpas daftar tu ade kakak upper 6 tunjuk aku ke auditorium.kt sanelah diadekan majlis orientasi selame 3 hari.dlm majlis tu sempat la berkenalan ngan kwn2 baru.


tibe arie yg ketige,tlh diadekan mase untuk memilih course yg akan diambil.walaupun aku dan kwn2 aku tlh disaiko oleh abg2 dan kakak2 upper 6,namun hati ini tetap memilih pakej A iaitu sejarah.sbb ape upper 6 saiko kitorg???sbb bdk2 yg ambik sejarah ni lebih ramai dari subjek ekonomi......bile waktu pengurusan kelas kitorang tlh berkenalan ngan upper 6 yg amik subjek yg same ngan kitorang.lpas pkul 2.10 kitorang turun pgi surau utk solat dan pastu blah balik rumah.


ha...begitulah flashback saye waktu orientasi f6 kt skolah baru tu......


pasal bdk2 kt skolah baru aku tu???hmmm......next time if i am no busy aku bagitau kt korang. okay???



Tiada ulasan:

Catat Ulasan