Ahad, 15 Mei 2011

WELCOME TO FORM 6 BRO!!!

hahaha.....ape khabar semua???




huhuhu sekarang ni aku dah masuk form 6.mesti korg tertanye2 kan knape aku pilih f6 ni kan???best sngat ke f6 ni???


nk kate beast ke tidak f6 ni x de la best sangat tp aq baru je seminggu lapor diri masuk f6 ni.........


tp aku dpt pengalaman belajar di zaman pra-universiti ni.......


kini aku nk citerkan cerita aku mase hari pertame aq pergi SMK PUTRAJAYA PRESINT 8(1)...


aku bngun dalam pukul 5.30 pagi....lpas mandi and solat subuh breakfast pastu siap2 lalu terus turun tingkat
satu naik kereta ayah terus ke presint 8.sampai sane,aq tgk aku sorang je yg pakai seluar hitam(form 6 mmg pakai sluar warne hitam).aq tgu dlam beberape minit camtu dah rsae boring aku call kwn aku tnye dier kt mane..........dier kate dier kt skolah lame nk amik sijil koko.....lpas tu kawan abg aku yg blajar form 6 gak a.k.a. upper 6 tegur aku.lpas tu dlam 1 jam kemudian ade sorang cikgu panggil aku suruh aku naik atas 
pegi daftar.lpas daftar tu ade kakak upper 6 tunjuk aku ke auditorium.kt sanelah diadekan majlis orientasi selame 3 hari.dlm majlis tu sempat la berkenalan ngan kwn2 baru.


tibe arie yg ketige,tlh diadekan mase untuk memilih course yg akan diambil.walaupun aku dan kwn2 aku tlh disaiko oleh abg2 dan kakak2 upper 6,namun hati ini tetap memilih pakej A iaitu sejarah.sbb ape upper 6 saiko kitorg???sbb bdk2 yg ambik sejarah ni lebih ramai dari subjek ekonomi......bile waktu pengurusan kelas kitorang tlh berkenalan ngan upper 6 yg amik subjek yg same ngan kitorang.lpas pkul 2.10 kitorang turun pgi surau utk solat dan pastu blah balik rumah.


ha...begitulah flashback saye waktu orientasi f6 kt skolah baru tu......


pasal bdk2 kt skolah baru aku tu???hmmm......next time if i am no busy aku bagitau kt korang. okay???



Khamis, 5 Mei 2011

OSAMA BIN LADEN SEBENARNYA X WUJUD PUN!!!

salam,

hahaha......kali ni aku nk kongsikan kt korg semua mengenai satu artikel ni.kawan aku yg bagi.thanks to Izzat Asyraf because give me the article.....(^_^).artikel ni aku dpt kt dalam fb.


mesti korg terkejut kan bile bace tajuk catatan ni.iye lah org yg dikehendaki oleh amerika dan sekutunye sebenarnye x wujud.aku malas nk tulis panjang lebar lagi.kang korg malas lak nk bace artikel kt bawah ni.......


sumber dari facebook>>>



~movement of 9/11 melaporkan,
nama Osama Laden tidak
pernah wujud. Dia sebenarnya
adalah seorang ejen CIA yang
bernama Tim Osama. al-Qaeda
juga tidak pernah wujud
kerana wartawan British
pernah mendedahkan bahawa
rakyat Afghans sebelum ini
tidak pernah mendengar nama
Osama Laden @ al-Qaeda.
Kedua-duanya adalah dongeng
Amerika (Pax Americana)
untuk menjayakan konspirasi
9/11 untuk menjadikan Islam
sebagai sasaran. Yang wujud
hanyalah Taliban sahaja! al-
Jazeera-lah punca kita semua
mempercayai bahawa al-Qaeda
dan Osama itu benar-benar
wujud. al-Jazeera telah
disahkan mempunyai hubungan
sulit dengan kerajaan Amerika
demi menjayakan propaganda
perang anti-pengganas. Berita
tentang kematian kononnya
mayat Osama Laden hari ini
hanyalah sandiwara AS dalam
menjayakan misi berangkai
(Britannica-Americana-Judaica),
yang sebenarnya, kematian
tersebut sebagai simbolik yang
menandakan telah berakhirnya
(telah berjaya) konspirasi 9/11
selepas dijayakan 10 tahun lalu
dan AS sudah boleh menutup
buku konspirasi tersebut
kepada dunia. Apa yang
berlaku hanyalah pembunuhan
karektor Osama Bin Laden dan
bukan jasadnya sebagai tanda
tamatnya misi 'memerangi
pengganas' dalam dunia Islam
dan babak baru akan berlaku
sedikit masa lagi.
Persoalannya, tidakkah timbul
perasaan ingin tahu dalam diri
kita, bahawa segala berita-
berita berkaitan Osama Laden
hanya al-Jazeera-lah yang
paling awal menyiarkan dan
mendedahkan video footage
atau rakaman percakapan
beliau..? hairan...? kita rakyat
di Malaysia kebanyakannya
percaya oleh kerana kita
hanya mendapat info dan
berita dari satu sumber sahaja
iaitu mainstream media yang
menjadi pewaris kepada media
propaganda Barat. Lihatlah,
apabila Pejuang Islam
dikatakan (RTM, TV3, Utusan)
sebagai pengganas. Minda
rakyat Malaysia perlu dibuka
dan dibasuh kerana sekian
lama terpenjara dalam
penjajahan minda oleh Barat.
Di dalam kita asyik
dihidangkan oleh politik lokal,
adakalanya kita perlu ada
inkuiri terhadap politik luar
dari sumber-sumber yang sahih
dari internet.
Dari perspektif eschatologi
Islam pula, kematian yang
kononnya 'osama laden' adalah
suatu indikator yang penting
kepada sejarah dunia order
baru, dimana ia menunjukkan
bahawa misi 9/11 (kemuncak
Pax Americana) atau lebih
tepat misi menjadikan Islam
sebagai sasaran sudah berjaya
selepas 10 tahun nama Osama
Laden di jadikan kambing
hitam untuk menyerang dunia
Islam. Indikator ini
menunjukkan bahawa misi Pax
Americana telah dan hampir
berjaya dan kini tiba sedikit
masanya lagi kita menunggu ia
akan beralih pula tangan
kepada Israel (Pax Judaica)
untuk melengkap misi agung
The Anti-Christ (al-Masih).
Allahu A'lam.
Dari pandangan hadis Sahih
Muslim. Justifikasi kepada
kejadian inilah yang dikatakan
bahawa Pax Judaica akan
mengambil alih dari Pax
Americana sedikit masa sahaja
lagi adalah untuk menjayakan
misi dalam merintis jalan
kepada The Anti-Christ (al-
Massih) mewujudkan politically
monarchy di Israel dan
seterusnya memerintah dari
Jerusalem sebagai Raja Israel
(Zaman kegemilangan II
selepas takhta Nabi Sulaiman
a.s sebagai Zaman
Kgemilangan I). Sila rujuk 'a
day like a month' to 'a day like
a week' iaitu yaumun ka
sahrun - yaumun ka jum'ah
sebelum Sea of Galilee kering
sepenuhnya yang dijangka
saintis yahudi kurang 50 tahun
lagi. sedikit masa sahaja lagi.
Allahu A'lam.
Untuk lebih memahami
pengajian Eschatologi Islam,
sila rujuk artikel-artikel
sebelum ini. Segala justifikasi
kepada kaedah Hadis ini
dirujuk dari Guru-ku, Sheikh
Imran Nazar. Hosein. Beliau
tidak memaksa umat Islam
mempercayai segala kajian dan
kata-katanya di dalam kaedah
Eschatologi Islam, akan tetapi
beliau pernah berkata "apabila
kebenaran itu hadir, anda
kelihatan seperti keldai yang
terpinga-pinga", merujuk
kepada kejatuhan nilai Dollar
AS dan peralihan kepada
Electronic Money pada hari ini
telah berada dalam beberapa
kajian dan buku beliau 15
tahun lepas. Kepada yang baru
mengenali Eschatologi Islam,
bacaan ini agak berat untuk
difahami, rujuklah artikel-
artikel sebelum ini,
sesungguhnya, ia akan
membantu kita semua dalam
pemahaman tentang plot dunia
order baru di akhir zaman.
Allahu A'lam. Eschatologi Islam
adalah bukan satu bidang
pencerapan atau penilikan dan
Sheikh Imran Hosein bukanlah
seorang ahli nujum. Ianya
suatu kaedah yang dibongkar
dan dibuat justifikasi dari al-
Quran dan Hadis Sahih untuk
'membaca' proses akhir zaman
yang telah, sedang dan akan
berlaku. Sebagai contoh,
matahari akan terbit dari Barat
adalah merupakan suatu tanda
besar akhir zaman. Inilah
Eschatologi Islam. Allahu
A'lam.
~


amacam???terkejut x???confirm korg semua terkejut tahap nk masuk icu ijn kan???hahaha.....aku gurau je lah.......mane ade korg semua terkejut kene heart attack kan.Apa-apa pun inilah kebenaranye.kalo korg nk tahu ape maknenye merintis jalan kepada The Anti-Christ (al-Massih) mewujudkan politically monarchy di Israel dan seterusnya memerintah dariJ erusalem sebagai Raja Israel (Zaman kegemilangan II selepas takhta Nabi Sulaiman a.s sebagai Zaman Kgemilangan I),korg bolehlah tgk video "THE ARRIVAL" yg ade kt ruang video di sebelah kiri blog ni.


itu saje untuk kali ni,salam,bye dan adios......

Ahad, 1 Mei 2011

dalam hati ada taman





di hati ini hanya tuhan yang tahu,
  di hati ini aku rindu padamu,
tulus sanubari menantikan hadirmu,
   hanyalah kau gadis pilihanku.

korang semua mesti pernah dengar lagu ni kan???hahaha......lagu yg pernah top waktu aq mude2 dulu.....(padahal  belum masuk 18 thn dah anggap tua....hihihi....).lagu ni mmg aku suka lpas lagu 
nur kasih(inteam).





dalam usia dh nk masuk 18 thn ni,mesti ade segolongan lelaki mahupun wanita yg nk belajar bercinta.namun sebelum mereka bercinta mesti mase diorang skolah dulu diorang suke kt seseorang............mesti ade punye..........tipulah kalo takde...........

aku plak???mestilah ade gak yg aku suke.tp x semestinye aku  suke kt seseorang tu aku cintakan dier.tp aku suke kt dier hanyalah kerana kepandaian dier mase kt kelas.name dier???aku just ltk si e je lah.....mane leh bgitau..........

dalam hati kita hanya ALLAH S.W.T. je yg tahu.kite suke kt sape,kite benci kt sape ,kite sayangkan sape,semuanya DIA tahu.......just org lain je x tau........jadi bile dah mule suke,cintakan sesorang tu (terutamanya lelaki) lebih baik kite bagitau kt si dia...........jadilah seseorang yg gentlemen bro..........

tapi bile kite dah bercinta ni jgn la nk wat perkare2 yg x elok...........spt berdua-duaan,berpegang-pegangan,berpeluk-pelukkan dan akhirnye berzina.untuk pengetahuan semua terutamanya wanita,
sekiranya seseorang lelaki itu amat mencintai anda,dia x kan sesekali menyentuh anda dan x akan sama sekali 
berzina dgn anda.manakala bg lelaki pula jika seseorang wanita itu menyayangi anda,dia x kan sesekali meminta anda menyentuh,memeluk dan menciumnya tetapi ingin menasihati anda.

sebenarnye ade bnyk lagi aku nk citer lagi kt korg semuanya tp aku rase cukup ini sahaje yg nk disampaikan.
INGAT!!!anda bijak jauhi zina.

>>>sumber drpd blog penamatabiru(salah satu blog yg saya uruskan)