Rabu, 30 Mac 2011

RINDU KT KWN2 KELAS........

kali ni aku nk citer pasal........pasal ape lagi, tajuk kt atas tu la...........hihihi.......


lepas je abis skolah,semua kwan2 aku dah berpecah belah..........bukanye pecah belah sbb ade masalah dalaman,tp semua dah bekerja.ade gak yg x bekerja.........aku la tu huhuhu......



                                                
ni lak gambar waktu setahun selepasnye......5 epsilion 2010...........
cute x diorang pose,huhuhu.............:)
                                                       
gambar waktu fom 4 epsilion...:)
          
aku bknyer ape,cume bile ddk kt rumah ni,dah la kene jage atok aku,boring lak tu.kalo aku dpt pi kerje same ngan kawan aku kan bgus......tp atuk aku kang sape lak nk jage........adik aku lak busy ngan aktiviti sekolah dier.............


haiii.........tapi bile aku dgr cerita pengalaman dari kwan2 aku,diorang ckp "kalo mcm ni lah susahnye kerje zul,baik aku balik rumah,tidur" dgn "baru aku rasekan bahawa susahnye mencari rezeki atau duit zul....".itulah.......bukanye senang mak bapak kite nk cari duit utk mmbesarkan kita.bknlah aku ckp semua kerje
ni susah,tp mane ade kerje kt dunia ni yg senang.



 last day in 5 epsilion...............7/8 days before SPM.....



aku bknlah nk citer pasal kerja ni tp aku mmg miss giller kt dak2 kelas aku iaitu 4 dan 5 epsilion 2009-2010.......waktu dpt result tu ade gak jumpe tapi dpt jumpe sikit je........yg lain ade yg dah balik.aku lak ambik dlm pkul 11 setengah.mane x nye.........ade gak yg blum balik sbb jumpe member kan,3 bulan terpisahkan......


huhuhu........ade gak diorang ckp diorang plan nk wat reunion,tp ianya hanyalah bagai janji seorang calon pilihan raya @ manifesto PRU 12 yg mahu menambat hati pengundi saja.tp bile dah mng,wat2 lupe lak(peribahasa baru......huhuhu........).maybe diorang busy kerje kut.....tp ustazah hazrina dah bising dah......
maybe dlm jangka bulan 4/5/6 diorang wat.itupun kalo aku x kene PLKN kumpulan 2 la...........






walau apa2 pun nnti aku citer lagi okay.......adios.....:)  

Selasa, 22 Mac 2011

result SPM!!!

  Akhirnya mase yg dinanti tlh pun tiba.seluruh calon SPM terasa kencangnya degupan jantung mereka spt dup,dap,dup,dap.............aku pun same gak ...........kalo diikutkan,rase cam nk bunuh diri pun ade.....nasib baik iman ade.kalo tidak.....emmmmmm......


  
  arrrggghhh.........takot giler nk ambik result SPM!!!ye lah sape tak nervous,risau dan takut nk ambik result.......tp kalo x ambik kang sia-sia je lah ape yg aku blaja kt sekolah.




  ape yg penting sekarang ni aku mesti sentiasa berdoa dan bertawakal atas ape yg aku tlh lakukan mase wktu exam dulu....err maksud aku SPM.




  ESOK adalah hari yg amat penting dlm hidup semua remaja malaysia yg lahir pade 1993 termasuk aku.walau apapun yg terjadi,aku mesti redha dan terima keputusan SPM yang tlh aku kerjakan pade bulan nov-dec 2010.jikalau aku mndapat keputusan yg cemerlang,alhamdulillah tapi kalo dpt result yg x bagus, mesti ade hikmah yg tersendiri..........lagipun kalo cemerlang kt dunia tp gagal kt akhirat pun tak guna gak..........



  walaubagaimanapun,aku mesti berserah kpd allah s.w.t kerna hanya Dialah saja aku berserah.

Sabtu, 12 Mac 2011

hadis mengenai azab gempa bumi.........

Gempa Bumi Dan Tsunami~
Imam As-Sayuthi pernah menceritakan sebuah athar yang diriwayatkan oleh Ibnu Abi ad-Dunya dan al-Hakim :

Saiyyidina Anas R.A telah mengunjungi Saiyyidatina Aisyah R.A di dalam sebuah majlis, dan di dalam majlis itu telah bertanya seorang lelaki, “Wahai Ummul Mukminin, ceritakan kepada kami tentang gempa bumi”. Beliau berkata : “Apabila perempuan menanggalkan pakaiannya di tempat selain daripada rumah suaminya, terkoyaklah apa yang ada antaranya dan antara Allah daripada hijab (pendinding daripada azab), apabila perempuan memakai bau-bauan bukan untuk suaminya, maka baginya neraka dan kehinaan, dan apabila dihalalkan zina, meminum arak dan memukul alat muzik, maka ia telah menjadikan Allah Ta'ala di langit-Nya berfirman kepada bumi, “ Gegarkan mereka”, sekiranya mereka tidak bertaubat dan meninggalkan maksiat, mereka akan dibinasakan dengannya oleh Allah Ta'ala". Maka bertanya pula Anas R.A. : “Apakah itu hukuman terhadap mereka (penduduk yang ditimpa gempa bumi)?" Aisyah R.A. menjawab : "Ianya rahmat, keberkatan dan peringatan kepada orang mukmin. Ianya siksaan, kemurkaan dan azab ke atas orang kafir”.








 ianya mmg benar.gempa bumi ini sbenarnye sebuah rahmat,keberkatan dan peringatan kpd org mukmin.manakala bagi org kafir pula ianya sebuah siksaan,kemurkaan dan azab kpd mereka.

Anda Bijak Jauhi Zina - Raudhatus Sakinah!