Isnin, 21 Februari 2011

NASYID...

Korang mesti suke dgr lagu nasyid kan??

kalo korang x suke dgr lagu nasyid,lantak korang la.......bukanyer masalah aq pun..........hehehe....
jgn marah.....(^_^)

kat sini aq nk kongsi diantara lagu2 nasyid yg aq minat dari mula bersekolah sampailah habis sekolah........
        
         Pertama,nur kasih oleh inteam.diingatkan balik kali pertama aq dgr lagu ni waktu kecik dulu,aq terus terpikat dgr lagu ni......ye lah wktu tu nasyid ni masih popular lagi........






           
                Kedua,lagu hanya tuhan yg tahu oleh UNIC.lagu ni aq pun suke gak.taun berape dier punye lagu aq x pasti,tp dalam jangka mase aq kanak2 riang lagi(bkn kanak2 ribena ke lagi best...hihihi....)







                     Ketiga,hahaha.....lagu ni aq rase semua mesti suke .......demi masa,Raihan.lagu dlm jangka masa 2001 jgk la.........






                        
                     Keempat(mcm ranking la plak) adalah kasih kekasih,inteam.ade org kate lagu ni mmg kontroversi wktu dulu2.entahlah betul ke tidak kontroversi tu.............







                                   seterusnye.....lagu wktu yg tgh top sekarang ni......inshaalah,maher zain. 
 dalam original dlm BI tp boleh plak dier wat dalam BM plak......tp kedua2nya best.........










                         pastu lagu always be thre,maher zain gak..........semua lagu2 MZ ni aq minat......
bernyanyi sambil berdakwah pun mnjadi lagu tu menarik utk didengar........






                           sebenarnye bnyk lagi lagu2 nasyid yg aq suke tp takkan nk bagitau semuenye sekali.......
giler ape.......penat la nk menaip nnti........walau bagaimanapun kite dgr lagu nasyid ni bkn sahaja suke2 je,tp kite hendaklah menhayati dan mengambil pengajaran dan peringatan lagu nasyid tu...........tp yg musykilnye aq skang ni.......apsal semue lagu nasyid semuenye bertema percintaan.......jiwang gak aq ni ye.........
huhuhuhu...........
   















Rabu, 16 Februari 2011

Boring giler……….

Guyz...........aq dah rase boring ni............dah la x kerje,kene jage rumah plak.......


nasib baik la ade kerje nk dibuat........basuh pinggan la,sapu rumah la,basuh kain la..(nasib baik pakai washing machine...hihihi.....)


tp aq duduk rumah ni xder la sampai aq x keluar rumah x tgk dunia.......ade gak aq keluar rumah,beli barang dapur,beli top up........tp kalo aq nk keluor pun aq nk pegi mane......ARGHHH!!!!!


betapa tensenyer diriku ini ya Allah.........x kan aq nk duduk rumah nk mengemukan badan la plak........


mesti korang tnye awt hang x pi cari kerja???aq sebenarnye kene jage atuk aq.........kalo aq pi keje kang sape lak nk jage atuk aq tu.........adik aq lak pegi skolah,balik pun pukul 4.30 petang.........sape lak nk jage atuk aq tu...........


maknenye skarg ni jadilah aq sbg penganggur harapan negara.hhihihihihi............