Sabtu, 31 Disember 2011

setahun ... :)

salam.............pejam celik pejam celik dah nk abis 2011 ni dan dah setahun blog aku ni wujud kt internet ni...........:)


dah macam2 aku tulis kt dalam blog ni kan??.dari 27 disember (tarikh blog dicipta) sampai 31 disember(hari ni.)dah macam2 aku tulis.korang boleh tgk sendiri.


kali ni aku nk bgitau blog ni akan bertukar wajah kpd yg lebih cantik lagi.korg tunggu la ek ape yg diubah ye :)))

Sabtu, 26 November 2011

just see and think......

salam, camner  ngan  penampilan  baru  blog  ni??? cantik x??? kalo  x  cantik  sorry  la  bcoz  it  is  only  


can  i  do  to  my  blog. nk  download  template  plak  susah  plak  sbb  XML  ade  error  la  plak....:(







kali  ni  aku  nk  share  satu  gambar  pd  korg  semua.










gambar  ni  mungkin  nampak  biasa  bagi  korg  tp cube  korg  wat  ape  yg  aku  suruh  ni  >>>>

1.tenung/gerakkan  mata  korg  pade  3  titik  bulat  hitam  yg  di  tgh2  barisan  titik  hitam  pade gambar
   
   tu  selame 10 saat.(10  saat  je  pon...)

2.kemudian  korg  alihkan  mata  anda  pada  dinding  putih  atau  kalau  x  de  dinding  putih  letakkan
                 
   kertas  putih  di  hadapan  anda.kalo  x  de  jgak  pandai2  la  korg  nk  buat.  korg  kan  dah  besar....:)

3.kemudian,  korg   kelip2kan   mata   korg   beberapa   kali.anda akan lihat tulisan  allah  akn  bertukar     
   
   menjadi  putih.


amacam???menarik x???cube  korg  pikir  ape  makne  tersurat  dan  tersirat  mengenai  ape yg korg  wat  tadi.............selamat  mencuba :)







  

Jumaat, 25 November 2011

major renovation :)

aku  nk  wat  satu major renovation  ataupun  pengubahsuaian besar2ran.


so  maybe  ade  widget  dlm  blog  ni  akn  dibuang  dr  blog  ni.


korg  tgkla  camner  nnti  rupa  bentuk  blog  ni  nanti.......:)

new name

hehehe.........wassup!!!pe citer semua?sorry lah sbb dah lme senyap je..............


sebenarnye aku nk citer ttg trip pi penang tu tp dah lme sangat rasenye.jadi aku rase x jadi la nk citer...... :)


bukanye ape.......sbb bende tu dah lme berlaku.......so x yah kot nk citer.......hehehe.............sorry  :)


sebenarnye kali ni aku nk bgitau dgn secara rasninyer name blog yg bertuah ini ditukar kpd yg baru............


                   >>>ZuLzOnE 93<<<


okay x new name ni???mesti gempak punyer kan???


sape2 yg setuju sila angkat tangan mcm saye......





hehehe.......thats all for now.......adioss  :)

Ahad, 16 Oktober 2011

Alamak!!! dah berabuk la plak.........

salam semua..............
so sorry sbb dah lme x update blog ni............
bukanye ape......sibuk je memanjang..........
skrg ni aku tgh exam final year.............susah tau.................
exam ni patutnye 2 minggu........dah start minggu lpas(3 oktober)...........
tp 1 minggu kene postponed ke minggu lgi satu sbb ade yg amik exam MUET ngan gi P.Pinang..........
aku pun join sekali la.......alang2 tu kan..........
nnti aku tulis trip aku pi penang ngan kawan2 aku tu ek.................
skrg busy la.........x dapt nk update.........ni je la yg dapat ditulis..............


thats all for now...........adios............XD

Ahad, 28 Ogos 2011

Salam Aidilfitri X-)

salam.............
dah lame x bukak blog kan???
sorilah aku busy.............wat kerje skolah lgi........siapkan R&D lagi..........
mcm2 la............


lgi 4 hari je nk raye..........semua x sabar2 nk beraye kan???


aku ingin mengucapkan salam aidilfitri kpd semua.ingat kalo nk main mercun tu ingat la org kat sini ye....:)


simple je kan???hehehe........XP


Ahad, 15 Mei 2011

WELCOME TO FORM 6 BRO!!!

hahaha.....ape khabar semua???




huhuhu sekarang ni aku dah masuk form 6.mesti korg tertanye2 kan knape aku pilih f6 ni kan???best sngat ke f6 ni???


nk kate beast ke tidak f6 ni x de la best sangat tp aq baru je seminggu lapor diri masuk f6 ni.........


tp aku dpt pengalaman belajar di zaman pra-universiti ni.......


kini aku nk citerkan cerita aku mase hari pertame aq pergi SMK PUTRAJAYA PRESINT 8(1)...


aku bngun dalam pukul 5.30 pagi....lpas mandi and solat subuh breakfast pastu siap2 lalu terus turun tingkat
satu naik kereta ayah terus ke presint 8.sampai sane,aq tgk aku sorang je yg pakai seluar hitam(form 6 mmg pakai sluar warne hitam).aq tgu dlam beberape minit camtu dah rsae boring aku call kwn aku tnye dier kt mane..........dier kate dier kt skolah lame nk amik sijil koko.....lpas tu kawan abg aku yg blajar form 6 gak a.k.a. upper 6 tegur aku.lpas tu dlam 1 jam kemudian ade sorang cikgu panggil aku suruh aku naik atas 
pegi daftar.lpas daftar tu ade kakak upper 6 tunjuk aku ke auditorium.kt sanelah diadekan majlis orientasi selame 3 hari.dlm majlis tu sempat la berkenalan ngan kwn2 baru.


tibe arie yg ketige,tlh diadekan mase untuk memilih course yg akan diambil.walaupun aku dan kwn2 aku tlh disaiko oleh abg2 dan kakak2 upper 6,namun hati ini tetap memilih pakej A iaitu sejarah.sbb ape upper 6 saiko kitorg???sbb bdk2 yg ambik sejarah ni lebih ramai dari subjek ekonomi......bile waktu pengurusan kelas kitorang tlh berkenalan ngan upper 6 yg amik subjek yg same ngan kitorang.lpas pkul 2.10 kitorang turun pgi surau utk solat dan pastu blah balik rumah.


ha...begitulah flashback saye waktu orientasi f6 kt skolah baru tu......


pasal bdk2 kt skolah baru aku tu???hmmm......next time if i am no busy aku bagitau kt korang. okay???



Khamis, 5 Mei 2011

OSAMA BIN LADEN SEBENARNYA X WUJUD PUN!!!

salam,

hahaha......kali ni aku nk kongsikan kt korg semua mengenai satu artikel ni.kawan aku yg bagi.thanks to Izzat Asyraf because give me the article.....(^_^).artikel ni aku dpt kt dalam fb.


mesti korg terkejut kan bile bace tajuk catatan ni.iye lah org yg dikehendaki oleh amerika dan sekutunye sebenarnye x wujud.aku malas nk tulis panjang lebar lagi.kang korg malas lak nk bace artikel kt bawah ni.......


sumber dari facebook>>>



~movement of 9/11 melaporkan,
nama Osama Laden tidak
pernah wujud. Dia sebenarnya
adalah seorang ejen CIA yang
bernama Tim Osama. al-Qaeda
juga tidak pernah wujud
kerana wartawan British
pernah mendedahkan bahawa
rakyat Afghans sebelum ini
tidak pernah mendengar nama
Osama Laden @ al-Qaeda.
Kedua-duanya adalah dongeng
Amerika (Pax Americana)
untuk menjayakan konspirasi
9/11 untuk menjadikan Islam
sebagai sasaran. Yang wujud
hanyalah Taliban sahaja! al-
Jazeera-lah punca kita semua
mempercayai bahawa al-Qaeda
dan Osama itu benar-benar
wujud. al-Jazeera telah
disahkan mempunyai hubungan
sulit dengan kerajaan Amerika
demi menjayakan propaganda
perang anti-pengganas. Berita
tentang kematian kononnya
mayat Osama Laden hari ini
hanyalah sandiwara AS dalam
menjayakan misi berangkai
(Britannica-Americana-Judaica),
yang sebenarnya, kematian
tersebut sebagai simbolik yang
menandakan telah berakhirnya
(telah berjaya) konspirasi 9/11
selepas dijayakan 10 tahun lalu
dan AS sudah boleh menutup
buku konspirasi tersebut
kepada dunia. Apa yang
berlaku hanyalah pembunuhan
karektor Osama Bin Laden dan
bukan jasadnya sebagai tanda
tamatnya misi 'memerangi
pengganas' dalam dunia Islam
dan babak baru akan berlaku
sedikit masa lagi.
Persoalannya, tidakkah timbul
perasaan ingin tahu dalam diri
kita, bahawa segala berita-
berita berkaitan Osama Laden
hanya al-Jazeera-lah yang
paling awal menyiarkan dan
mendedahkan video footage
atau rakaman percakapan
beliau..? hairan...? kita rakyat
di Malaysia kebanyakannya
percaya oleh kerana kita
hanya mendapat info dan
berita dari satu sumber sahaja
iaitu mainstream media yang
menjadi pewaris kepada media
propaganda Barat. Lihatlah,
apabila Pejuang Islam
dikatakan (RTM, TV3, Utusan)
sebagai pengganas. Minda
rakyat Malaysia perlu dibuka
dan dibasuh kerana sekian
lama terpenjara dalam
penjajahan minda oleh Barat.
Di dalam kita asyik
dihidangkan oleh politik lokal,
adakalanya kita perlu ada
inkuiri terhadap politik luar
dari sumber-sumber yang sahih
dari internet.
Dari perspektif eschatologi
Islam pula, kematian yang
kononnya 'osama laden' adalah
suatu indikator yang penting
kepada sejarah dunia order
baru, dimana ia menunjukkan
bahawa misi 9/11 (kemuncak
Pax Americana) atau lebih
tepat misi menjadikan Islam
sebagai sasaran sudah berjaya
selepas 10 tahun nama Osama
Laden di jadikan kambing
hitam untuk menyerang dunia
Islam. Indikator ini
menunjukkan bahawa misi Pax
Americana telah dan hampir
berjaya dan kini tiba sedikit
masanya lagi kita menunggu ia
akan beralih pula tangan
kepada Israel (Pax Judaica)
untuk melengkap misi agung
The Anti-Christ (al-Masih).
Allahu A'lam.
Dari pandangan hadis Sahih
Muslim. Justifikasi kepada
kejadian inilah yang dikatakan
bahawa Pax Judaica akan
mengambil alih dari Pax
Americana sedikit masa sahaja
lagi adalah untuk menjayakan
misi dalam merintis jalan
kepada The Anti-Christ (al-
Massih) mewujudkan politically
monarchy di Israel dan
seterusnya memerintah dari
Jerusalem sebagai Raja Israel
(Zaman kegemilangan II
selepas takhta Nabi Sulaiman
a.s sebagai Zaman
Kgemilangan I). Sila rujuk 'a
day like a month' to 'a day like
a week' iaitu yaumun ka
sahrun - yaumun ka jum'ah
sebelum Sea of Galilee kering
sepenuhnya yang dijangka
saintis yahudi kurang 50 tahun
lagi. sedikit masa sahaja lagi.
Allahu A'lam.
Untuk lebih memahami
pengajian Eschatologi Islam,
sila rujuk artikel-artikel
sebelum ini. Segala justifikasi
kepada kaedah Hadis ini
dirujuk dari Guru-ku, Sheikh
Imran Nazar. Hosein. Beliau
tidak memaksa umat Islam
mempercayai segala kajian dan
kata-katanya di dalam kaedah
Eschatologi Islam, akan tetapi
beliau pernah berkata "apabila
kebenaran itu hadir, anda
kelihatan seperti keldai yang
terpinga-pinga", merujuk
kepada kejatuhan nilai Dollar
AS dan peralihan kepada
Electronic Money pada hari ini
telah berada dalam beberapa
kajian dan buku beliau 15
tahun lepas. Kepada yang baru
mengenali Eschatologi Islam,
bacaan ini agak berat untuk
difahami, rujuklah artikel-
artikel sebelum ini,
sesungguhnya, ia akan
membantu kita semua dalam
pemahaman tentang plot dunia
order baru di akhir zaman.
Allahu A'lam. Eschatologi Islam
adalah bukan satu bidang
pencerapan atau penilikan dan
Sheikh Imran Hosein bukanlah
seorang ahli nujum. Ianya
suatu kaedah yang dibongkar
dan dibuat justifikasi dari al-
Quran dan Hadis Sahih untuk
'membaca' proses akhir zaman
yang telah, sedang dan akan
berlaku. Sebagai contoh,
matahari akan terbit dari Barat
adalah merupakan suatu tanda
besar akhir zaman. Inilah
Eschatologi Islam. Allahu
A'lam.
~


amacam???terkejut x???confirm korg semua terkejut tahap nk masuk icu ijn kan???hahaha.....aku gurau je lah.......mane ade korg semua terkejut kene heart attack kan.Apa-apa pun inilah kebenaranye.kalo korg nk tahu ape maknenye merintis jalan kepada The Anti-Christ (al-Massih) mewujudkan politically monarchy di Israel dan seterusnya memerintah dariJ erusalem sebagai Raja Israel (Zaman kegemilangan II selepas takhta Nabi Sulaiman a.s sebagai Zaman Kgemilangan I),korg bolehlah tgk video "THE ARRIVAL" yg ade kt ruang video di sebelah kiri blog ni.


itu saje untuk kali ni,salam,bye dan adios......

Ahad, 1 Mei 2011

dalam hati ada taman





di hati ini hanya tuhan yang tahu,
  di hati ini aku rindu padamu,
tulus sanubari menantikan hadirmu,
   hanyalah kau gadis pilihanku.

korang semua mesti pernah dengar lagu ni kan???hahaha......lagu yg pernah top waktu aq mude2 dulu.....(padahal  belum masuk 18 thn dah anggap tua....hihihi....).lagu ni mmg aku suka lpas lagu 
nur kasih(inteam).





dalam usia dh nk masuk 18 thn ni,mesti ade segolongan lelaki mahupun wanita yg nk belajar bercinta.namun sebelum mereka bercinta mesti mase diorang skolah dulu diorang suke kt seseorang............mesti ade punye..........tipulah kalo takde...........

aku plak???mestilah ade gak yg aku suke.tp x semestinye aku  suke kt seseorang tu aku cintakan dier.tp aku suke kt dier hanyalah kerana kepandaian dier mase kt kelas.name dier???aku just ltk si e je lah.....mane leh bgitau..........

dalam hati kita hanya ALLAH S.W.T. je yg tahu.kite suke kt sape,kite benci kt sape ,kite sayangkan sape,semuanya DIA tahu.......just org lain je x tau........jadi bile dah mule suke,cintakan sesorang tu (terutamanya lelaki) lebih baik kite bagitau kt si dia...........jadilah seseorang yg gentlemen bro..........

tapi bile kite dah bercinta ni jgn la nk wat perkare2 yg x elok...........spt berdua-duaan,berpegang-pegangan,berpeluk-pelukkan dan akhirnye berzina.untuk pengetahuan semua terutamanya wanita,
sekiranya seseorang lelaki itu amat mencintai anda,dia x kan sesekali menyentuh anda dan x akan sama sekali 
berzina dgn anda.manakala bg lelaki pula jika seseorang wanita itu menyayangi anda,dia x kan sesekali meminta anda menyentuh,memeluk dan menciumnya tetapi ingin menasihati anda.

sebenarnye ade bnyk lagi aku nk citer lagi kt korg semuanya tp aku rase cukup ini sahaje yg nk disampaikan.
INGAT!!!anda bijak jauhi zina.

>>>sumber drpd blog penamatabiru(salah satu blog yg saya uruskan)

Rabu, 13 April 2011

BLOG BARUUU...............

huhuhu............skrg ni aku sudah membuat lagi satu blog yg sudah semestinya aku yg uruskan.hahaha...........


blog baru tu namenye PenaMataBiru.......okay x name tu???kalo x okay lantaklah......huhuhu............


tapi skrg ni aku tgh fikirkan ape yg nk aku letak kt blog baru tu...maksud aku isi kandungan yg boleh aku letak dlm blog baru tu...


kalo korg ade idea yg nk dikongsikan ngan aku.....dipersilakan utk beritahu.......manelah tau idea korg tu okay x...........
ini url/alamat blog baru tu>>>www.penamatabiru.blogspot.com

ape2pun kalo korg ade mase yg lapang nnti,jemputlah lawat blog aku yg baru tu..........adios sostratro.......

Isnin, 11 April 2011

NAMA BARU BLOG AKU...

oit!!!hari ini aku nk bagitau kt korg semua bahawa blog kesayangan aku ni dah tukar name baru!!!name baru ni mungkin sesuai sikit dgn isi kandungan blog ni.


name baru itu ialah TibaMasaTulisBlog...!!!kalo dulu DalamDiamTghMenulis,kini dah tukar name baru............


tp kalo korg rase name ni mcm x sesuai,bleh la komen kt blog ni...........ataupun korg ade idea lain ke utk bagi kt aku,x ade masalah.........


sampai disini sahaje.......adios!!!!

Rabu, 30 Mac 2011

RINDU KT KWN2 KELAS........

kali ni aku nk citer pasal........pasal ape lagi, tajuk kt atas tu la...........hihihi.......


lepas je abis skolah,semua kwan2 aku dah berpecah belah..........bukanye pecah belah sbb ade masalah dalaman,tp semua dah bekerja.ade gak yg x bekerja.........aku la tu huhuhu......



                                                
ni lak gambar waktu setahun selepasnye......5 epsilion 2010...........
cute x diorang pose,huhuhu.............:)
                                                       
gambar waktu fom 4 epsilion...:)
          
aku bknyer ape,cume bile ddk kt rumah ni,dah la kene jage atok aku,boring lak tu.kalo aku dpt pi kerje same ngan kawan aku kan bgus......tp atuk aku kang sape lak nk jage........adik aku lak busy ngan aktiviti sekolah dier.............


haiii.........tapi bile aku dgr cerita pengalaman dari kwan2 aku,diorang ckp "kalo mcm ni lah susahnye kerje zul,baik aku balik rumah,tidur" dgn "baru aku rasekan bahawa susahnye mencari rezeki atau duit zul....".itulah.......bukanye senang mak bapak kite nk cari duit utk mmbesarkan kita.bknlah aku ckp semua kerje
ni susah,tp mane ade kerje kt dunia ni yg senang.



 last day in 5 epsilion...............7/8 days before SPM.....



aku bknlah nk citer pasal kerja ni tp aku mmg miss giller kt dak2 kelas aku iaitu 4 dan 5 epsilion 2009-2010.......waktu dpt result tu ade gak jumpe tapi dpt jumpe sikit je........yg lain ade yg dah balik.aku lak ambik dlm pkul 11 setengah.mane x nye.........ade gak yg blum balik sbb jumpe member kan,3 bulan terpisahkan......


huhuhu........ade gak diorang ckp diorang plan nk wat reunion,tp ianya hanyalah bagai janji seorang calon pilihan raya @ manifesto PRU 12 yg mahu menambat hati pengundi saja.tp bile dah mng,wat2 lupe lak(peribahasa baru......huhuhu........).maybe diorang busy kerje kut.....tp ustazah hazrina dah bising dah......
maybe dlm jangka bulan 4/5/6 diorang wat.itupun kalo aku x kene PLKN kumpulan 2 la...........






walau apa2 pun nnti aku citer lagi okay.......adios.....:)  

Selasa, 22 Mac 2011

result SPM!!!

  Akhirnya mase yg dinanti tlh pun tiba.seluruh calon SPM terasa kencangnya degupan jantung mereka spt dup,dap,dup,dap.............aku pun same gak ...........kalo diikutkan,rase cam nk bunuh diri pun ade.....nasib baik iman ade.kalo tidak.....emmmmmm......


  
  arrrggghhh.........takot giler nk ambik result SPM!!!ye lah sape tak nervous,risau dan takut nk ambik result.......tp kalo x ambik kang sia-sia je lah ape yg aku blaja kt sekolah.




  ape yg penting sekarang ni aku mesti sentiasa berdoa dan bertawakal atas ape yg aku tlh lakukan mase wktu exam dulu....err maksud aku SPM.




  ESOK adalah hari yg amat penting dlm hidup semua remaja malaysia yg lahir pade 1993 termasuk aku.walau apapun yg terjadi,aku mesti redha dan terima keputusan SPM yang tlh aku kerjakan pade bulan nov-dec 2010.jikalau aku mndapat keputusan yg cemerlang,alhamdulillah tapi kalo dpt result yg x bagus, mesti ade hikmah yg tersendiri..........lagipun kalo cemerlang kt dunia tp gagal kt akhirat pun tak guna gak..........



  walaubagaimanapun,aku mesti berserah kpd allah s.w.t kerna hanya Dialah saja aku berserah.

Sabtu, 12 Mac 2011

hadis mengenai azab gempa bumi.........

Gempa Bumi Dan Tsunami~
Imam As-Sayuthi pernah menceritakan sebuah athar yang diriwayatkan oleh Ibnu Abi ad-Dunya dan al-Hakim :

Saiyyidina Anas R.A telah mengunjungi Saiyyidatina Aisyah R.A di dalam sebuah majlis, dan di dalam majlis itu telah bertanya seorang lelaki, “Wahai Ummul Mukminin, ceritakan kepada kami tentang gempa bumi”. Beliau berkata : “Apabila perempuan menanggalkan pakaiannya di tempat selain daripada rumah suaminya, terkoyaklah apa yang ada antaranya dan antara Allah daripada hijab (pendinding daripada azab), apabila perempuan memakai bau-bauan bukan untuk suaminya, maka baginya neraka dan kehinaan, dan apabila dihalalkan zina, meminum arak dan memukul alat muzik, maka ia telah menjadikan Allah Ta'ala di langit-Nya berfirman kepada bumi, “ Gegarkan mereka”, sekiranya mereka tidak bertaubat dan meninggalkan maksiat, mereka akan dibinasakan dengannya oleh Allah Ta'ala". Maka bertanya pula Anas R.A. : “Apakah itu hukuman terhadap mereka (penduduk yang ditimpa gempa bumi)?" Aisyah R.A. menjawab : "Ianya rahmat, keberkatan dan peringatan kepada orang mukmin. Ianya siksaan, kemurkaan dan azab ke atas orang kafir”.








 ianya mmg benar.gempa bumi ini sbenarnye sebuah rahmat,keberkatan dan peringatan kpd org mukmin.manakala bagi org kafir pula ianya sebuah siksaan,kemurkaan dan azab kpd mereka.

Anda Bijak Jauhi Zina - Raudhatus Sakinah!

Isnin, 21 Februari 2011

NASYID...

Korang mesti suke dgr lagu nasyid kan??

kalo korang x suke dgr lagu nasyid,lantak korang la.......bukanyer masalah aq pun..........hehehe....
jgn marah.....(^_^)

kat sini aq nk kongsi diantara lagu2 nasyid yg aq minat dari mula bersekolah sampailah habis sekolah........
        
         Pertama,nur kasih oleh inteam.diingatkan balik kali pertama aq dgr lagu ni waktu kecik dulu,aq terus terpikat dgr lagu ni......ye lah wktu tu nasyid ni masih popular lagi........






           
                Kedua,lagu hanya tuhan yg tahu oleh UNIC.lagu ni aq pun suke gak.taun berape dier punye lagu aq x pasti,tp dalam jangka mase aq kanak2 riang lagi(bkn kanak2 ribena ke lagi best...hihihi....)







                     Ketiga,hahaha.....lagu ni aq rase semua mesti suke .......demi masa,Raihan.lagu dlm jangka masa 2001 jgk la.........






                        
                     Keempat(mcm ranking la plak) adalah kasih kekasih,inteam.ade org kate lagu ni mmg kontroversi wktu dulu2.entahlah betul ke tidak kontroversi tu.............







                                   seterusnye.....lagu wktu yg tgh top sekarang ni......inshaalah,maher zain. 
 dalam original dlm BI tp boleh plak dier wat dalam BM plak......tp kedua2nya best.........










                         pastu lagu always be thre,maher zain gak..........semua lagu2 MZ ni aq minat......
bernyanyi sambil berdakwah pun mnjadi lagu tu menarik utk didengar........






                           sebenarnye bnyk lagi lagu2 nasyid yg aq suke tp takkan nk bagitau semuenye sekali.......
giler ape.......penat la nk menaip nnti........walau bagaimanapun kite dgr lagu nasyid ni bkn sahaja suke2 je,tp kite hendaklah menhayati dan mengambil pengajaran dan peringatan lagu nasyid tu...........tp yg musykilnye aq skang ni.......apsal semue lagu nasyid semuenye bertema percintaan.......jiwang gak aq ni ye.........
huhuhuhu...........
   















Rabu, 16 Februari 2011

Boring giler……….

Guyz...........aq dah rase boring ni............dah la x kerje,kene jage rumah plak.......


nasib baik la ade kerje nk dibuat........basuh pinggan la,sapu rumah la,basuh kain la..(nasib baik pakai washing machine...hihihi.....)


tp aq duduk rumah ni xder la sampai aq x keluar rumah x tgk dunia.......ade gak aq keluar rumah,beli barang dapur,beli top up........tp kalo aq nk keluor pun aq nk pegi mane......ARGHHH!!!!!


betapa tensenyer diriku ini ya Allah.........x kan aq nk duduk rumah nk mengemukan badan la plak........


mesti korang tnye awt hang x pi cari kerja???aq sebenarnye kene jage atuk aq.........kalo aq pi keje kang sape lak nk jage atuk aq tu.........adik aq lak pegi skolah,balik pun pukul 4.30 petang.........sape lak nk jage atuk aq tu...........


maknenye skarg ni jadilah aq sbg penganggur harapan negara.hhihihihihi............









Selasa, 18 Januari 2011

CINTA...

malam tadi,aq saje dgr lagu nur kasih,nyanyian in-team..........
lagu tu sebenarnye lagu kegemaran aq sejak dulu lagi......
ade satu lagu tu same tajuk dier,tp nyanyian yassin.......
bkn setakat tu je,drama bersiri pun ade plak tu sampai 5 juta org rakyat malaysia tgk citer ni(aq pun same..hehehe.....)





bile aq dgr,tgk citer ni.......terpikir kt benak,cinte pada ilahi itu adalah lebih baik dari mencintai 
sesama manusia......
kalo kite mencintai seseorang itu,kite hendaklah mencintainya kerana Allah SWT.
kalo korang nk tnye pengalaman aq bercinte.....so sorry lah..........
because aq x pernah pun menyintai seorang gadis pun ketike ini....
kecuali ibu aq.......
walaupun kwn2 aq selalu gosipkan aq bercinta ngan bdk2 pompuan kt sekolah dulu........
aq x pernah pun bercinte......
minat adelah. hahaha.........

lagi satu,korg mesti keliru diantara cinta ngan sayang kan??
don't worry.......aq bagitau......
cinte ni bawe mksud kite amat suke kt seseorang itu seperti girlfriend,kawan2......
kalo sayang plak kite menyintai lebih daripade yg lain spt tuhan,ibu bapa,adik beradik,dll......

HAHAHA.......tp setiap manusia mesti mahu mencintai dan menyayangi seseorang itu..........
aq plk.....entahla.......untuk bercinte ni mcm x ade wktu..........
mungkin suatu hari nnti aq akn bertemu cintaku gak.....tp x tahu bile..............









Selasa, 4 Januari 2011

KEAGUNGAN ALLAH S.W.T.

korang lihatlah betapa agungnye ciptaan tuhan....


batu terapung...
.....
nama allah di tomato...
awan berbentuk nama allah...








gerhana matahari








sebenarnye banyak lagi nk ditunjukkan.......spt bayi,matahari,angin,pokok  dan lain-lain........