Isnin, 4 Januari 2016

(share) temerity: Belajar ni takda guna!!

Antara sebab aku suka dgn penulisan Teme adaalh mampu memberi kesedaran dan kekuatan kepada seseorang. Artikel ni merupakan salah satu daripadanya....



temerity: Belajar ni takda guna!!: Adik-adik, Atau abang-abang, Atau kakak-kakak, Atau anak-anak yang sedang baca artikel ini. Percayalah, Akan ada satu perin...

Rabu, 24 April 2013

PRU 13!!!!

dalam tak sedar rupe2nye dh nk pilihan raya rupenye. dh 13 kali PRU kt negara ni dh diadakan(baru nk masuk) dan 12 kali BN menang dalam pru2 lepas. dan nampakne pade tahun ini boleh dikatakan sbg ibu kpd semua PRU semenjak tahun 1959.

ketika ini semua parti politik yang ade kt malaysia tgh sibuk berkempen untuk mndapatkan hati rakyat(bodek rakyat XP) untuk parti masing2 sbg pemenang pd pru ni. No wonder la kalo kite tgk pade semua risalah2 manifesto parti2 politik pd kali ini lebih kepade :

1 . menjaga kebajikan rakyat(hidup lebih selesa)
2 . mempertahankan perlembagaan persekutuan(hak rakyat)
3 . memastikan negara ini mnjadi negara maju

bagi aku, manifesto bukanlah satu yg penting dlm memilih parti untuk menjadi pemerintah di negara ni, namun keikhlasan, kejujuran dan kebijaksanaan sesuatu pemimpin atau ahli politik yg bersama2 dlam parti politik masing2 dlm menjalankan tugas sbg pemerintah negara ni nnti. bukankah manifesto itu bukan sebuah perjanjian(sempat plk nk membahan khalid ibrahim...hehehe)

Rabu, 6 Februari 2013

bosan........

haih.....bosan lak hidup ni bile lpas STPM.x tau la nk wat ape.......skrg ni tgh belajar driving......tgh tunggu test JPJ yg ditangguh........nk cari keje lak nk tunggu abis test plak.....alamak....mmg lme la nk tunggu.....tp nk keje kt mne ye???

Rabu, 27 Jun 2012

boleh la...........

Salam, dah lme aku x update blog aku ni...........dah berabuk dah ni......hehehe.......xP
dlm jangka masa aku x update blog ni...........pelbagai cerita yg aku alami..........x tau la nk share ke kt korg atau x...........


sekarang ni dh mid year..........exam mid year pun dah dibuat.......(MUET apatah lgi...)......
so far okay la result aku ni...........CGPA 2.67.......ade la peningkatan dri exam last year dan march test.......dua2 exam dpt 2.00 je..........


x tau la aku ni bleh x wat ntuk STPM november ni...........tinggal 4-5 bulan je lagi..........dgn gred 2.67 tu kena la usaha lgi sampai lpas target 3.25 trial nnti........(jangkaan je tau)


ntah la..........semenjak 2 menjak ni aku rase cam tensen je..........ye la jadi librian dgn ketua kelas mmg ade tensenye.......study dgn melayan karenah dak2 kelas yg x tau bile nk matured tu...........kadang2 cikgu ade tanye kt aku........"zul,kamu boleh tahan lgi ke dgn karenah kawan2 kamu ni???" boleh kurang camtu la soalanye.........tp bile pikirkan balik aku x perlu risau psal diorg coz diorg dh besar panjang dah boleh jadi bapak budak dah............hehehe.......XD.kalo setakat diorg menganjing aku tu perkara biase la...........

boleh diorg ckp aku ni mcm detective conan??!! choiii la!!!




Ahad, 4 Mac 2012

Bercinta???

perlu ke aku bercinta time2 camni????ketika aku tgh study,pikirkan camne nk dpt pointer 3.67 keatas yg skrg ni pun bukan main lgi susah nk dpt...........haish..........wat pening kpale adela camni.................


tp sejujurnye, skrg ni aq mmg suke (suke je........cinta x) kt sorg bdak pompuan ni........dier mmg memenuhi taste aq tp kalo aq nk bercinta dgn dier.......itu amat mustahil buat skrg ni............


di waktu ramai kwn2 aq yg sedang hangat bercinta dgn pasangan masing2,aq terpikir,ape best sangat bercauple ni???


maybe aq bleh senaraikan beberape kelebihan bercouple ni 
> ade org yg beri semangat ntuk belajar kt kite (ade ke???)
> ade org amik berat kt kite (kwn2 aq semua amik berat kt aku)
> ade org yg boleh temankan kite time kite tgh keseorngan.
. ade banyak lagi la tp malas plak nk tulis....hehehe....... :-3


kali ni plak keburukan couple plak
> gejala maksiat akan berleluase.
> buat pening kpale je la couple2 ni......
> buat habis kredit henpon je kalo tipon tiap2 hari
> kalo amik berat sangat plak nnti bf/gf kate kite busy body lak.......
dan banyak lagi la...........


so, conclusion yg aku leh buat adelah
> aq x sedia ntuk bercouple time2 camni
> bercouple ni bagi bnyk masalah kt kite
> alang2 bercinta baik tunang ngan nikah terus je.....habis citer....... 
> kalo korg nk aq bercouple sangat, korg tunggu 8 tahun lagi? lpas aku habis degree   
   nanti..........hehehe.....:-3

Sabtu, 31 Disember 2011

setahun ... :)

salam.............pejam celik pejam celik dah nk abis 2011 ni dan dah setahun blog aku ni wujud kt internet ni...........:)


dah macam2 aku tulis kt dalam blog ni kan??.dari 27 disember (tarikh blog dicipta) sampai 31 disember(hari ni.)dah macam2 aku tulis.korang boleh tgk sendiri.


kali ni aku nk bgitau blog ni akan bertukar wajah kpd yg lebih cantik lagi.korg tunggu la ek ape yg diubah ye :)))

Sabtu, 26 November 2011

just see and think......

salam, camner  ngan  penampilan  baru  blog  ni??? cantik x??? kalo  x  cantik  sorry  la  bcoz  it  is  only  


can  i  do  to  my  blog. nk  download  template  plak  susah  plak  sbb  XML  ade  error  la  plak....:(







kali  ni  aku  nk  share  satu  gambar  pd  korg  semua.










gambar  ni  mungkin  nampak  biasa  bagi  korg  tp cube  korg  wat  ape  yg  aku  suruh  ni  >>>>

1.tenung/gerakkan  mata  korg  pade  3  titik  bulat  hitam  yg  di  tgh2  barisan  titik  hitam  pade gambar
   
   tu  selame 10 saat.(10  saat  je  pon...)

2.kemudian  korg  alihkan  mata  anda  pada  dinding  putih  atau  kalau  x  de  dinding  putih  letakkan
                 
   kertas  putih  di  hadapan  anda.kalo  x  de  jgak  pandai2  la  korg  nk  buat.  korg  kan  dah  besar....:)

3.kemudian,  korg   kelip2kan   mata   korg   beberapa   kali.anda akan lihat tulisan  allah  akn  bertukar     
   
   menjadi  putih.


amacam???menarik x???cube  korg  pikir  ape  makne  tersurat  dan  tersirat  mengenai  ape yg korg  wat  tadi.............selamat  mencuba :)







  

Jumaat, 25 November 2011

major renovation :)

aku  nk  wat  satu major renovation  ataupun  pengubahsuaian besar2ran.


so  maybe  ade  widget  dlm  blog  ni  akn  dibuang  dr  blog  ni.


korg  tgkla  camner  nnti  rupa  bentuk  blog  ni  nanti.......:)

new name

hehehe.........wassup!!!pe citer semua?sorry lah sbb dah lme senyap je..............


sebenarnye aku nk citer ttg trip pi penang tu tp dah lme sangat rasenye.jadi aku rase x jadi la nk citer...... :)


bukanye ape.......sbb bende tu dah lme berlaku.......so x yah kot nk citer.......hehehe.............sorry  :)


sebenarnye kali ni aku nk bgitau dgn secara rasninyer name blog yg bertuah ini ditukar kpd yg baru............


                   >>>ZuLzOnE 93<<<


okay x new name ni???mesti gempak punyer kan???


sape2 yg setuju sila angkat tangan mcm saye......





hehehe.......thats all for now.......adioss  :)

Ahad, 16 Oktober 2011

Alamak!!! dah berabuk la plak.........

salam semua..............
so sorry sbb dah lme x update blog ni............
bukanye ape......sibuk je memanjang..........
skrg ni aku tgh exam final year.............susah tau.................
exam ni patutnye 2 minggu........dah start minggu lpas(3 oktober)...........
tp 1 minggu kene postponed ke minggu lgi satu sbb ade yg amik exam MUET ngan gi P.Pinang..........
aku pun join sekali la.......alang2 tu kan..........
nnti aku tulis trip aku pi penang ngan kawan2 aku tu ek.................
skrg busy la.........x dapt nk update.........ni je la yg dapat ditulis..............


thats all for now...........adios............XD

Ahad, 28 Ogos 2011

Salam Aidilfitri X-)

salam.............
dah lame x bukak blog kan???
sorilah aku busy.............wat kerje skolah lgi........siapkan R&D lagi..........
mcm2 la............


lgi 4 hari je nk raye..........semua x sabar2 nk beraye kan???


aku ingin mengucapkan salam aidilfitri kpd semua.ingat kalo nk main mercun tu ingat la org kat sini ye....:)


simple je kan???hehehe........XP


Ahad, 15 Mei 2011

WELCOME TO FORM 6 BRO!!!

hahaha.....ape khabar semua???




huhuhu sekarang ni aku dah masuk form 6.mesti korg tertanye2 kan knape aku pilih f6 ni kan???best sngat ke f6 ni???


nk kate beast ke tidak f6 ni x de la best sangat tp aq baru je seminggu lapor diri masuk f6 ni.........


tp aku dpt pengalaman belajar di zaman pra-universiti ni.......


kini aku nk citerkan cerita aku mase hari pertame aq pergi SMK PUTRAJAYA PRESINT 8(1)...


aku bngun dalam pukul 5.30 pagi....lpas mandi and solat subuh breakfast pastu siap2 lalu terus turun tingkat
satu naik kereta ayah terus ke presint 8.sampai sane,aq tgk aku sorang je yg pakai seluar hitam(form 6 mmg pakai sluar warne hitam).aq tgu dlam beberape minit camtu dah rsae boring aku call kwn aku tnye dier kt mane..........dier kate dier kt skolah lame nk amik sijil koko.....lpas tu kawan abg aku yg blajar form 6 gak a.k.a. upper 6 tegur aku.lpas tu dlam 1 jam kemudian ade sorang cikgu panggil aku suruh aku naik atas 
pegi daftar.lpas daftar tu ade kakak upper 6 tunjuk aku ke auditorium.kt sanelah diadekan majlis orientasi selame 3 hari.dlm majlis tu sempat la berkenalan ngan kwn2 baru.


tibe arie yg ketige,tlh diadekan mase untuk memilih course yg akan diambil.walaupun aku dan kwn2 aku tlh disaiko oleh abg2 dan kakak2 upper 6,namun hati ini tetap memilih pakej A iaitu sejarah.sbb ape upper 6 saiko kitorg???sbb bdk2 yg ambik sejarah ni lebih ramai dari subjek ekonomi......bile waktu pengurusan kelas kitorang tlh berkenalan ngan upper 6 yg amik subjek yg same ngan kitorang.lpas pkul 2.10 kitorang turun pgi surau utk solat dan pastu blah balik rumah.


ha...begitulah flashback saye waktu orientasi f6 kt skolah baru tu......


pasal bdk2 kt skolah baru aku tu???hmmm......next time if i am no busy aku bagitau kt korang. okay???